fbpx
 
Op de hoogte blijven rondom MBV? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Mediation

Heeft u te maken met een zakelijk geschil, arbeidsconflict of scheiding, dan kunnen wij u verder helpen. Mediation betekent dat wij de gesprekken faciliteren zodat jullie in een vertrouwde en onpartijdige setting samen tot oplossingen kunnen komen. Vaak betekent dit een win/win situatie voor alle partijen. Een gezamenlijk gedragen zelf bedachte oplossing, heeft meer draagkracht dan een opgelegde uitspraak van de rechter. Tevens is deze oplossing ook financieel een stuk aantrekkelijker. De ervaring leert dat drie à vier gesprekken van ca 1,5 uur voldoende zijn.

Wederzijds vertrouwen vinden wij erg belangrijk, het eerste kennismakingsgesprek is dan ook vrijblijvend. Tijdens dit gesprek bespreken wij of de kwestie geschikt is voor mediation en of wij de juiste mediator voor u zijn. Tevens lopen wij de procedure met u door. Mocht u geen conflict hebben, maar wel behoefte aan een gespreksleider, dan kunt u ook één van ons inschakelen.

Bij echtscheidingen of verbreking van samenleving komt (naast alle emoties) veel kijken. Vooral met kinderen is het belangrijk goede keuzes en nieuwe afspraken te maken. Wij als mediators begeleiden het proces van een scheiding van begin tot eind. Wij verzorgen voor u het ouderschapsplan, convenant, berekeningen van (kinder)alimentatie, verdeling c.q. verrekening vermogen, eigen woning/hypotheek, aanvragen toeslagen, verzorgen IB aangifte in scheidingsjaar etc.

Het blijkt dat veel mensen het belangrijk vinden hoe ze er financieel voor staan na de scheiding en vanuit dit startpunt verder te willen met de afwikkeling. Wij doen ons uiterste best in eerste instantie het toekomstig maandelijks besteedbaar inkomen te berekenen. Als hier duidelijkheid over bestaat, geeft dit ruimte om verdere afspraken te maken, met het doel de scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wij zijn aangesloten bij de Scheidingsdeskundige. Ingeschreven als MfN registermediator en in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur RFEA.

mfn-logo
rfea-logo

Hoe nu verder bij een conflict?