fbpx
 
Op de hoogte blijven rondom MBV? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  Scheidingsdeskundige

  Bij echtscheiding of verbreking van samenleving komt (naast alle emoties) veel kijken. Vooral met kinderen is het belangrijk goede keuzes en nieuwe afspraken te maken. Wij als scheidingsdeskundige mediators begeleiden het proces van een scheiding van begin tot eind en houden rekening met uw wensen en zorgen. Wij verzorgen voor u het ouderschapsplan, convenant, berekeningen van (kinder)alimentatie, verdeling c.q. verrekening vermogen, eigenwoning/hypotheek, aanvragen toeslagen, verzorgen IB aangifte in scheidingsjaar etc.

  Bertina van Ginkel en Teunie-Marie Duijst zijn beiden Mfn geregistreerde mediators. Tevens heeft Teunie-Marie Duijst de opleiding Register financieel echtscheidingsadviseur Particulier en Ondernemer gevolgd en is aangesloten bij de Scheidingsdeskundige.

  Wederzijds vertrouwen vinden wij erg belangrijk, het eerste gesprek is dan ook vrijblijvend. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we uw situatie en bepalen we samen of wij de juiste mediator voor u zijn. Tevens lopen we de procedure met u door.

  Het blijkt dat veel mensen het belangrijk vinden hoe ze er financieel voor staan na de scheiding, om vanuit dit startpunt verder te gaan met de afwikkeling. Wij doen ons uiterste best in eerste instantie het toekomstige maandelijks besteedbaar inkomen te berekenen. Als hier duidelijkheid over bestaat, geeft dit ruimte om verdere afspraken te maken, met het doel de scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  Kinderen

  Kinderen geven steeds duidelijker aan wat ze belangrijk vinden als hun ouders gaan scheiden. Ter voorbereiding op dit gesprek met de kinderen kunt u onderstaande informatie downloaden of doornemen (factsheet “het paraplugesprek”).

  Download: Paraplugesprek

  Download: 10 tips voor ouders over kinderen en scheiden

  Download: 10 tips voor ouders over zorg- en contactregeling

  Download: Brochure kind gesprek bij de rechter

  Download: Open brief aan alle gescheiden ouders van Nederland

  Zie website www.villapinedo.nl

  rfea-logo
  Logo-leden-de-ScheidingsDeskundige

  Hoe nu verder bij een conflict?